Karácsonyi vásár Alsóörsön

Nagy sikerrel zárult a hosszú idő után újra Alsóörsön rendezett Karácsonyi vásár

Alsóörs Önkormányzat, helyi termelők és a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület szervezésében újra karácsonyi vásáron hangolódhatott az ünnepekre Alsóörs és a környék apraja nagyja. A helyi kézművesek által készített minőségi portékák zsúfolásig töltötték a vásári asztalokat, a dolgos kezek munkájára épülő kezdeményezés a szervezők reményei szerint hagyományosan a térség igazi színfoltjává válhat a jövőben.
A karácsonyi hangulat hozzávalói a jó zene, finom illat, jó hangulat, nevetés, mint egy sikeres rendezvény receptje, így állt össze a Luca napi Karácsonyi vásár is, fogytak a fenyőfák, kis embercsoportok álltak egy-egy pavilon előtt, mosolyogva, beszélgetve, forró, gőzölgő italt szürcsölgetve. Remek portékákat is begyűjthetett a nagyérdemű a fenyőfák alá, fazekas edényeket, mézeskalácsokat, gyönyörű díszeket, füstölt árút, termelői mézet, Ágibabákat, farmertáskát, horgolt árút. A gondosan kidolgozott, szívvel lélekkel elkészített munkadarabok ismét térségünk jókedvét, szeretetét közvetítették családok karácsonyfái alá.
A vásárt fellépők is színesítették, Könczöl Brigitta gitárjátéka, Kálmánffy Ferenc és Kálmánfi Gábor operett előadása és Bácsi Gabriella néptánc csoportja igazi nívót kölcsönzve a rendezvénynek, bebizonyították, hogy helyi termelők és a kultúra követei leginkább közösen adhatnak hiteles szeletet a térség értékeiből.
Mint egész évben, most is a Balaton Riviéra térség értékeivel a középpontban sikerült jó pár látogatót mosolyra, jókedvre deríteni. (Ez volt a célunk! :-))
Tartson velünk 2016-ban is!

ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS SIKEREKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület