Meseerdő

Meseerdő

Felsőörsön található a különleges tanösvény, ami a központból az erdőn és egy völgyön át vezet. Itt a kicsik a mesék birodalmába, míg a nagyok a falu múltjába tehetnek utazást.

A Meseösvénynek összesen 5 állomása van, ahol kinyitható ládák találhatók, melyek egy-egy az adott helyhez köthető mesét, valamint helyi látnivalókat és kultúrtörténeti értékeket mutatnak be. Minden állomáson egy újabb mesével és érdekességgel gazdagodhatunk, miközben felfedezzük a környékbeli tájakat és látnivalókat.

Állomások

1. állomás: Az út indulási pontja a helyi Miske Óvoda, mely a település Fő utcáján található, így könnyen megközelíthető. Itt két rókáról szóló mesét hallhatunk, valamint megismerhetjük a Batthyány család történetét is.
2. állomás: A település központjából az Eperfa soron keresztül kell haladni a Miske-tető irányába a második állomáshoz. Az út mentén kihelyezett táblák mutatják az utat. A második állomáson, a Mesemondó sziklánál megismerhetjük a szikla történetét,   valamint érdekességeket tudhatunk meg a Szent-Kereszt-hegyről.
3. állomás: Az erdőben található harmadik állomáshoz a mélyúton kell haladnunk, melyet keresztez a Malomvölgyi tanösvény is. Itt a gyerekek megismerhetik a víz tündér meséjét, míg a felnőttek betekintést nyerhetnek a malomvölgyi mésztufagátak keletkezésébe.
4. állomás: Egy emelkedőn áthaladva érkezünk a negyedik állomáshoz, ahol pihenőhely és játszótér várja az érkezőket. Itt a gyerekek hallhatnak a Háromágú tölgyfa tündéréről, míg a felnőttek néhány érdekességet tudhatnak meg az őskori Felsőörsről.
5. állomás: A Meseösvény vége a Batthyány tér mellett található Szent Mária Magdolna-templomnál. Itt egy mesét hallhatunk, valamint fontos információkat tudhatunk meg a templomról és a műemlék orgonáról.


+36 87 575 000; +36 70 371 8501 • info@balatonriviera.hu