Nyitott Pincék teljesítménytúra

Új útvonallal, új távon, 17 km-en várunk Benneteket!

Szeptember 26-án ismét megrendezzük a nagy sikerű Nyitott Pincék teljesítménytúrát.
Új útvonallal, új távon, 17 km-en várunk Benneteket!
Nevezés: csak előnevezés lehetséges itt: emailben a nevezes@balatonriviera.hu címen, kérjük, a jelentkezésnél tüntessék fel a létszámot, illetve a résztvevő személyek nevét
A KIALAKULT HELYZETRE, ÉS A SZIGORODÓ INTÉZKEDÉSEKRE VALÓ TEKINTETTEL, A NEVEZÉS 15 FŐS CSOPORTOKBAN FOG TÖRTÉNNI, A CSOPORTBEOSZTÁST IDŐPONTOKKAL EGYÜTT A NEVEZÉST VISSZAIGAZOLÓ E-MAILBEN FOGJUK MEGKÜLDENI. KÉRJÜK, AZ IDŐPONTOKAT TARTSÁK BE.
A helyszínen a rajtnál nincs nevezési lehetőség!
Itinereteket, térképeteket 8.00-10.00 között a rajtnál tudjátok átvenni.
Kérjük, készpénzzel készüljetek fizetéséhez, több borászatnál is csak így lesz lehetőségetek a fogyasztásotokat fizetni.
A VÍRUSHELYZETRE VALÓ TEKINTETTEL A RENDEZVÉNY ELŐTTI NAP 24-ÓRÁIG FENNTARTJUK A JOGOT A PROGRAM TÖRLÉSÉRE. EBBEN AZ ESETBEN A BEFIZETETT NEVEZÉSI DÍJAKAT 10% KEZELÉSI KÖLTSÉG ELLENÉBEN VISSZATÉRÍTJÜK.
A túra során a következő pincészeteket látogatjátok meg:
Mindjárt a rajt után, az első állomásnál a Gelléri Pince borait kóstolhatjátok meg, feltölthetitek magatokat zsíros deszkával az útra.
Az első pecsétpont a Levendula Pince lesz lenyűgöző panorámájával.
Második pecsétpont a túrán a János Pince Alsóörsön, aki borokkal, borkorcsolyával vár Benneteket.
A part felé csorogva érkeztek meg Antal Pista bácsi Présház Borozójához (Csendes Kemping).
Mire eléritek az alsóörsi strandot, megéheztetek és egy kávé is jól esne, így Gyuri Lángos Büféjénél szusszanva egyet elfogyaszthatjátok, mi szemnek, szájnak ingere. A bátrabbak és ráérősebbek, ha az időjárás is megengedi, egy gyors csobbanást is beszúrhatnak a programba.
Utatokat folytatva a parttól távolodva Lovas felé veszitek az irányt, ahol a Lovas Csárda lesz a következő pecsétpont.
Lovas ugyan nem a Balaton partján fekszik, de van saját kikötője! Köss ki a Lovas Kikötőben! Miközben pecséted begyűjtöd, kóstold meg a ház fantasztikus borait, limonádéit! Ha megéheztél, itt is megtöltheted a bendődet.
Új pecsétpont a túrán – a korábban a hosszú távot teljesítők már találkozhattak vele – a Vámosi Pince Lovas fölött az Öreghegyen. Itt kemencében sült langallóval és házi sajtokkal várnak Benneteket.
Lovasról Paloznak, a Jazz Pikniknek otthont adó, Hild díjas ékszerdoboz település felé tartva csodás kilátásban gyönyörködhettek.
Paloznak központjában a Csiszár Pincészet borozójában kóstolhattok finom helyi nedűket.
A Petrányi Borterasz kiváló borait, csodás étlapját, és hozzá a kilátást sem fogjátok feledni.
Ezután már meg is érkeztetek, cél a Söptei Pincészet! Itt pihenésképpen magatokhoz vehettek egy finom ebédet/vacsorát és persze kóstolhattok borokat is, többek között a Challenge International du Vin nemzetközi borversenyen aranyérmet nyert Varázslatot.
Zsoltiék az alábbi menüvel várnak Benneteket, a szüreti hagyományokat, és a Söptei tradicionális ételeket figyelembe véve:
– Gulyás kenyérrel
– Kacsamáj pástétomos kenyér
– Pecsenyehúsos kenyér
– Söptei borok
– Söptei szőlőlevek, szőlőléfröccsök (fehér, piros)
– Szóda
– Ásványvíz (mentes, szénsavas)
– Murci
– Meglepetés desszert
A táv résztvevőit 9 személyes kisbusszal szállítjuk vissza a rajthoz. Így ha csomagod, szállásod Felsőörsön vagy a környező települések valamelyikén van, ne aggódj! Kóstolj bátran jóféle borokat, nem kell féltened a jogsidat.
Nevezési díj 1500 Ft.
Előnevezni szeptember 1-től szeptember 22-ig tudtok a nevezes@balatonriviera.hu címen, amennyiben a helyek hamarabb betelnek, a nevezést korábban zárjuk!
A túrán akkor vehetsz részt, ha nevezési díjad is elutalod a határidőig.
400 főben maximalizáltuk a résztvevőszámot a Ti kényelmetek érdekében, így nem kell sokat várakoznotok sem az indulásnál, sem a pincészeteknél. Megértéseteket köszönjük. Aki a tavaszi túrára jelentkezett, de nem tudott részt venni, kérjük, a nevezési e-mailben jelezze, hogy tavasszal már jelentkezett, nekik mindenképpen biztosítunk helyet!
Kérjük, hogy a túrán mind a rajtnál kapott útvonalleírást, mind a szalagozást figyeljétek! Sajnos a kihelyezett szalagok időnként nem érik meg a túra megrendezésének idejét. Ezért előre is elnézéseteket kérjük! Az itineren található telefonszámon hívjatok, szívesen segítünk, ha elveszettnek éreznétek magatokat.
Várunk Benneteket szeretettel.