Amfiteátrum


Egyedi kulturális helyszín a Balaton partján, amely ideális szabadtéri rendezvényekhez, koncertekhez vagy akár kulturális eseményekhez.

A helyszín páratlan és egyedülálló: a Csere-hegy vörös sziklafalába vájt, sűrű erdő által szegélyezett, kivételes atmoszférájú terület. Az itt található vörös homokkövek, a helyiek számára különleges értékkel és jelentéssel bírnak, hiszen évszázadokon át munkát és megélhetést biztosítottak elődeik számára, ezáltal értéket teremtve és közvetítve generációk között.

Az alsóörsi Amfiteátrum az 1970-es évekig vöröskő-bányaként funkcionáló kőfejtő volt. A 2021-es rekultivációját követően épült egy planetárium - mely jelenleg Magyarország legnagyobb planetáriuma - egy közösségi épület, kialakításra került egy bár, egy játszótér, valamint egy 450 férőhelyes, 12 soros, félköríves, vöröskőből készült nézőtér a hegyoldalban (amfiteátrum), mely felejthetetlen színházi előadásoknak és koncerteknek ad helyet. Szeretettel várjuk a családokat, barátokat, sporttársakat, társaságokat, csoportokat, művészeti klubokat, cégeket, iskolákat, óvodákat az ország minden pontjáról színes rendezvényekkel, programokkal, foglalkozásokkal, táborokkal, kiállításokkal és előadásokkal.

A turisztikai látogatóközpont minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. Izgalmas szórakozást, életre szóló élményeket kínál a Varázserdő játék, mely egy természetbe integrált innovatív digitális kihívás. A fiatalok és idősebbek is kipróbálhatják képességeiket a virtuális élménytérben, s arra ösztönzi a játékosokat, hogy a képzeletbeli térből kilépve, de mégis ennek segítségével, csodálatos erdei környezetben keressék a kincseket, oldják meg a rejtvényeket, feladványokat. Családok, baráti társaságok, iskolai, céges csoportok, közösségek számára feledhetetlen és izgalmas időtöltésnek ígérkezik a program.

A legkisebb gyermekekre is gondoltak a tervezők. Modern, biztonságos játszótér várja a kicsiket, ahol ők is remekül szórakozhatnak, nagyokat játszhatnak, változatos mozgásformákat próbálhatnak ki igényük szerint.

Az ország legnagyobb Planetáriumában nem mindennapi impulzusban lehet részük az ide látogatóknak. A legmodernebb digitális technológia segítségével varázsolja el nézőit az égi mozi. Művészeti, szórakoztató, tudományos és ismeretterjesztő tartalmak közül választhat a közönség. Magyar- és idegennyelvű előadásokat nézhetnek meg nálunk, mely különleges kiegészítője lehet egy alternatív nyelvórának, földrajzórának is. A széles programkínálatból mindenki megtalálhatja a saját ízlésének, életkorának, érdeklődésének megfelelő műsort. A felejthetetlen élményért a prémium minőségű, nagyteljesítményű 4k, UHD Lézer-Foszfor Hibrid Projectorunk, illetve a világvezető planetáriumi rendszereit forgalmazó cég az Evans & Sutherland Digistar szoftvere a garancia.

További információért látogasson el az Amfiteátrum oldalára:

https://amfialsoors.hu/

+36 87 575 000; +36 70 371 8501 • info@balatonriviera.hu