Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park számos természetközeli programmal és látogató hellyel várja a térségbe látogató családokat.


Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyedülálló természeti értékeket, kulturális emlékeket és gazdag növény- és állatvilágot őriz meg. Természeti Kincsek: A park területén változatos tájak találhatók, beleértve erdőket, réteket, vizes területeket és dombokat. A környezet sokszínűsége magában foglalja a geológiai érdekességeket, mint például a bazaltoszlopok.
Védett Területek: A nemzeti park különböző védett területeket foglal magába, ahol megőrzik a természetes élőhelyeket és a védett növény- és állatfajokat.
Tanösvények és Kirándulások: A park számos tanösvényt és kirándulóutat kínál a látogatóknak, hogy felfedezzék a terület különféle részeit és érdekességeit. Kulturális Értékek: A területen számos kulturális és történelmi emlék is megtalálható, például régi épületek, várak és templomok.
Oktatási Programok: A Balaton-felvidéki Nemzeti Park számos oktatási és kulturális programot kínál, különösen a természetvédelem és a fenntarthatóság témakörében.

 Térségünkben található a Pele-körút tanösvény mely 2014-ben az év tanösvénye volt. A 30 perces sétához előzetes egyeztetéssel, díj ellenében, munkanapokon szakvezetés igényelhető. A csoport igényének megfelelően a szakvezetéshez előadás vagy patakvizsgálat is társul, amellyel együtt a vezetett program időtartama: 1-1,5 óra. 


Látogatóhelyek

Levendula Ház Látogató központ, Tihany
Tapolcai-tavasbarlang Látogató központ
Pannon Csillagda, Bakonybél
Hegyestű Geológiai bemutatóhely, Monoszló
Salföldi Major, Salföld
Lóczy-barlang, Balatonfüred
Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, Kis-Balaton
Vörsi Tájház, Kis-Balaton
Csodabogyós-barlang, Balatonederics
Várpalotai Homokbánya, Várpalota
Szentgáli-kőlik, Szentgál
Erdők Háza, Bakonybél
Kotsy-vízimalom, Zalaszántó


A Nemzeti Parkról és a tevékenységéről bővebb információ itt található:

https://www.bfnp.hu/hu

+36 87 575 000; +36 70 371 8501 • info@balatonriviera.hu