Bácsi Gabriella csipketojás készítő

“… A népzene, néptánc, népművészet és a népi kultúra tisztelete tölti meg az életem vidámsággal, örömmel…”

Már kisgyermek korban is szerettem rajzolni, nagy élvezettel készítettem gyermeki kézműves termékeimet. Kézügyességemet később Herenden a Porcelángyárban kínai festőként kamatoztattam.Mindkét nagyszülőm és szüleim udvara is nyüzsgött a háziállatoktól, így az állatok szeretete természetszerű lett számomra. Később libáink is lettek, azoknak pedig gyönyörű nagy és fehér tojásaik vannak. Úgy éreztem kezdeni kell velük valamit. Kamatoztatva a porcelánfestő múltamat gondoltam, kipróbálom a libatojások kicsipkézését.Az első tojást alig több mint 2 évvel ezelőtt próbáltam elkészíteni. Azóta amit készítek minden darab más és más, szinte nincs két egyforma tojásom. Tojásaimat kézi gravírozóval csipkézem a kezemben tartva, hagyatkozva két kezem finom mozdulataira és szellemem szabad motívumötleteire, melyben visszatükröződik díszítőművészetünk motívumvilága.

Csipkézett, festett munkáim kizárólag természetes anyagok, igazi tojások, így megtalálható strucc-, emu-, liba-, kacsa-, tyúk-, galambtojások és csigaházak is.Munkámban és folyamatos ötleteim elkészítésénél törekszem a minőségre, a minél finomabb megmunkálásra.

Csipkézett, festett munkáim kizárólag természetes anyagok, igazi tojások, így megtalálható strucc-, emu-, liba-, kacsa-, tyúk-, galambtojások és csigaházak is.

Elérhetősége:

http://csipketojas.hu/

+ 36 20 482 5706

bacsigabi1@gmail.com

8228 Lovas, Ady E. u. 15.