Indul a Fotósviadal legújabb, egész évet átívelő programja!

Indul a Fotósviadal legújabb, egész évet átívelő programja!

A Fotósviadal Jelvényszerző Túra a Pannon Fényképészkör Egyesület legújabb projektje, mely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre

Az esemény több hónapot átívelő túra mely ötvözi a kirándulás, megismerés örömét a jól ismert Fotósviadalos kreativitással. A Fotóstúrát megkoronázza egy kiállítás, ahol azokat a műveket lehet megtekinteni, amiket a szakmai zsűri választ ki a 2022. október 31-ig beküldött pályamunkákból. A kiállítás az impozáns Apátsági Rege Cukrászdában tekinthető majd meg 2022 év végén.

Császár László, a túra kigondolója és főszervezője elmondta, hogy a program 2022. június 01-én indul és bármikor, bármilyen időponttól van lehetőség a csatlakozásra. Bármilyen fényképezőgéppel, vagy akár telefonnal is van lehetőség a kreatív témák megfotózására. Minden résztvevő, aki a túrát teljesíti, a túra teljesítését elismerő jelvényt kap ajándékba. A program során a regisztrált résztvevőknek a Veszprém-Balatonfűzfő-Tihany háromszögben található 16 checkpointra kihelyezett táblákon szereplő QR kód beolvasása után, az ott kapott instrukciók alapján kell az adott témát megfotózni, majd feltölteni a megadott felületre. A helyszínek egyediek, a témák különlegesek, a túra pedig családbarát.

Elkezdődtek a táblák kihelyezései!

A táblák kihelyezései elkezdődtek, először a veszprémi és bándi fotópontra kerültek ki a QR kódot tartalmazó jelzések. A Pannon Fényképészkör Egyesület tagjainak  segítségük is akadt, ugyanis a Vetési Albert Gimnázium tanulóival közösen adták át az első táblákat. A napokban kihelyezésre kerül több helyszínen is a túra jelzése, amelyeket a Fotósviadal közösségi oldalain lehet nyomon követni!

Környezettudatos kirándulás, környezettudatos fotózás!

A természetben lenni mindig felemelő érzés, ezért fontos, hogy a Fotóstúra során se tegyenek a résztvevők kárt benne. A környezettudatos fotózást és kirándulást elősegíti a szervezők által összeírt “szabályzat”, amik között a teljesség igénye nélkül az alábbiakat olvashatjuk:

  • A szemetet mindig magunkkal kell vinni, de a legjobb, ha környezettudatos eszközöket használunk, mint például a kulacs.
  • Az állatok nyugalma érdekében a természetközeli helyeket halkan szükséges bejárni.
  • A növényeket nem szabad letépni, kiásni, a kép készítése közben is figyelni kell, ne tapossunk el egy élőlényt sem.
  • A szervezők továbbá felhívják a figyelmet a környezettudatos közlekedés választására, annak előnyeire.

Regisztráció a túrára!

A részvétel 2022-ben teljesen díjmentes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tudsz megtenni.

Gyere képbe!

A Fotósviadal jelvényszerző túrán túl más területen sem tétlenkedett a Pannon Fényképészkör Egyesület: idén, sok év várakozás után végre útjára indította saját digitális fotómagazinját, mely a Fényrajz címet viseli. A magazin célja bemutatkozási lehetőséget biztosítani a kezdő és haladó, valamint a profi fotósoknak, illetve, hogy magához vonzza a hazai fotográfia után érdeklődők figyelmét. A magazin minden számában 8+1 fotós fotósorozatát mutatják be. Amennyiben szívesen fotózol és úgy érzed, hogy megmutatnád munkáidat egy színvonalas fotó(s)magazinban kérünk, hogy írj a fenyrajz@fenykepeszkor.hu e-mail címre! Ha pedig egyszerűen csak szeretnél elmélyedni a nagyszerű képekben, látogass el a magazin weblapjára!