Willy Russel: Shirley Valentine színházi előadás

Főszerepben: Balsai Móni

Mrs. Bradshaw férjével Liverpool egyik munkásnegyedében él, ahonnan gyermekeik már kirepültek. Ez a nap is ugyanolyan unalmas lehetne, mint a többi, de az asszony egy Görögországba szóló jegyet kap barátnőjétől, ami gyökerestül felforgatja Mrs. Bradshaw életét: meghiúsítja, hogy férje fasírozottat vacsorázzon, sőt arra kényszeríti, hogy szembenézzen fiatalkori énjével, a szabadszellemű, lázadó Shirley Valentine-nal, aki Mrs. Bradshawként mára olyan magányossá vált, hogy élete sorsfordító döntéseit kénytelen a konyhafallal megbeszélni.
Miközben megismerjük a felettébb jó humorú hölgy életét, szóba kerül Sigmund Freud, a Bonbon Ember, valamint a szülési csíkok, mi több, előkerül egy évek óta rejtegetett selyemköntös is. Ha Mrs. Bradshaw úgy dönt, hogy elutazik, vajon képes lesz majd új élményeket gyűjtve találkozni Kolumbusz Kristóffal, hogy elhajózzanak Klitorisz szigetére? Ismét Shirley Valentine-ná válik, vagy napokig a hotelbe zárkózva, a szobafallal fog beszélgetni?
A fentieken kívül még rengeteg minden más is kiderül Willy Russell remekbe szabott, szívmelengető és sziporkázóan humoros sikerdarabjából, melyet Balsai Móni tolmácsolásában láthat a közönség.

A darabot fordította és az előadást rendezte Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér című film rendezője.

Díszlet | Fekete Anna
Jelmez | Kárpáti Enikő
Fordította és rendezte | Ujj Mészáros Károly

Az előadás megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Jegyárak:

  • I. szektor 4.000 Ft
  • II. szektor 3.500 Ft
  • III. szektor 3.000 Ft

Jegyvásárlás a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban nyitvatartási időben, vagy online a jegy.hu oldalon keresztül: https://www.jegy.hu/.../willy-russel-shirley-valentine...

Időpont

2024.03.22 19:00 - 20:00

Helyszín

8220 Balatonalmádi, Városház tér 4.

További rendezvények

+36 87 575 000; +36 70 371 8501 • info@balatonriviera.hu