Pocca Piknik

Minden ami blues.....irány Felsőörs Pocca Piknik

Felsőörs festői külterületén a Pocca dűlőben negyedszer kerül megrendezésre a Pocca Piknik. Népszerű blues fellépők adják a ritmust a bódító levendulaillattal övezett tágas területen, melyhez kiváló gasztronómiai szolgáltatókat hívtunk és finom hűsítőket kínálunk.

17:00-18:10 KING BEES & FEKETE JENŐ

FEKETE JENŐ a nyolcvanas évektől kezdve népszerűsíti az amerikai népzene gyökereit, ősi hagyományait rejtő blues zenét. A hazai blues élet meghatározó alakja, a klasszikus magyar blues-kocsmák mellett rendszeresen hallható friss klubok, fesztiválok színpadán, de külföldön is gyakran vendégszerepel.
KING BEES: A Méhkirályok eljöttek, és amerre csak járnak, a kaptárban hatalmas zümmögés támad! A blues hagyományaiból merítő 4-tagú formáció Chicago-ba repíti a közönséget, egyenesen az 50es - 60as évek blues kocsmáiba, ahol utazó zenészek, nagydumás gengszterek, és a Mississippi delta vidékéről idevetődött vándor melósok adják egymásnak a kilincset. A párbajokat itt gitárral vívják, és a sörcsapból is blues folyik!

18:40-20:10 BLUESTONE & HOBO

Blue-Stone, vagy Blues-Tone? Egy szójáték, de egyúttal utalás a zenekar alapítójának, Kőmíves „Stone” Andrásnak a nevére is. A Bluestone 2014 tavaszán kezdte meg működését. A formáció repertoárján különféle korszakok fekete és fehér előadóinak szerzeményei szerepelnek, ismert és kevésbé ismert blues (illetve blues-közeli) dalok megcsavarva, áthangszerelve. 2023 szeptemberében jelent meg a zenekar első stúdióalbuma, No. 1. címmel. A 12 dalt tartalmazó CD korongon 10 feldolgozás és 1 saját (magyar és angol nyelvű) szerzemény szerepel. A lemezen olyan neves zenészek működtek közre, mint Földes László HOBO (ének), Kézdy Luca (hegedű) és Little G Weevil (gitár).
Tagok:
Vasicsek „Öcsi” János (ének), Kőmíves „Stone” András (gitár), Tomor Barnabás (basszusgitár), Nemes Zoltán (billentyűs hangszerek), Molnár Dániel (dobok), Weisz Gábor (tenor szaxofon, fuvola), Almási Attila (harsona) Vendég: Földes László HOBO

20:30-21:40 JUMPING MATT AND HIS COMBO & LITTLE G WEEVIL, MR. JAMBALAYA, MR. FIREHAND

Pribojszki Mátyás és zenekara a Jumping Matt and his Combo egy igazán különleges koncerttel készül az idei Pocca Piknikre! A csapat további két kiváló zongoristával, Nemes Zoltán Mr. Jambalaya, Dániel Balázs / Mr. Firehand - boogie woogie pianist, valamint Little G Weevil gitáros, dalszerző, énekessel kiegészülve lépnek színpadra.

22:10-23:40 GODFATER

Tátrai Tibor a Kossuth- és Liszt-díjas, Érdemes Művész gitárlegenda nevét senkinek sem kell bemutatni. A kultikus Tátrai Band mellett olyan zenekaroknak volt a tagja, mint a Skorpió, Hobo Blues Band, Generál, Boom Boom és Magyar Atom. Tibusz 2020-ban hívta életre új zenekarát, ami máris Artisjus- és Fonogram-díjakat tudhat magáénak.
A godfater. egy igazi szupergroup, hiszen a frontember szerepében Szebényi Dani énekes, az egyik legkeresettebb billentyűs, dalszerző, stúdiózenész, az új zenészgeneráció aktív képviselője áll. Mike Gotthard gitárjátékában keveredik a blues, a rock, a jazz és ezt hihetetlen erővel tárja a közönség elé. Kéri Samu a Berklee Egyetem eddigi egyetlen magyar basszusgitárosa.
A patinás névsort pedig Borlai Gergő zárja, aki tehetségének köszönhetően az elmúlt évek során igazi világsztárrá vált. Több mint 500 lemezen játszott már neves hazai és külföldi muzsikusokkal, emellett zeneszerzőként is aktív.
Zenéjük a blues és a rock energikus, csak rájuk jellemző egyvelege. Saját dalok mellett műsorra tűzik Tátrai Tibor pályafutásának dalait is. A godfater. azt az energiát és zeneiséget képviseli, amit csak a felsorolt emberek tudnak adni. Finom blues, rock, soul keveredik egy tehermozdony súlyával megszólaló riffekkel.
Tátrai Tibor - gitár
Szebényi Dániel - ének, billentyű
Mike Gotthard - gitár
Kéri Samu - basszusgitár
Borlai Gergő – dob
Hegedűs Bori és Miviana - vokál

283550675039101

00:00-01:00 KOPASZKUTYA R.T.

A Kopaszkutya R.T. 2019-ben kezdte meg működését, amikor egy baráti társaságból egy blues rock banda született. Az első koncerteken megszólalt a Hobo Blues Band 1981-es eredetileg betiltott Kopaszkutya lemeze, ami az azonos című kultikus film zenéje volt. A dalok mellett megjelentek az ismerős show elemek, gegek, filmből átvett szituációk és ikonikus mondatok, idézetek, ezekkel és autentikus hangzással dobbantja meg a zenekar a magyar blues rajongók szívét.
A zenekar tagjai:
Hidvégi Ferenc – ének
Harnos Máté – ének
Cseh Balázs – basszusgitár
Suda Jenő – gitár
Pallagi Attila – gitár, vokál
Csikós Balázs – dob


Jegyek itt kaphatók!

Időpont

2024.06.26 17:00 - 06.27 01:00

Helyszín

Felsőörs

További rendezvények

+36 87 575 000; +36 70 371 8501 • info@balatonriviera.hu